Library Restart Dashboard

Library Restart Dashboard
Learn more about updates to library services

MARC Bibliographic Record

LEADER02851cam a22004331 4500
001 9920117203402124
005 20110916113328.0
008 810127s1731 ne bef 000 0 fre
010    $a 02023969
019    $a42402956
035    $a(OCoLC)ocm07085151
035    $a(WMUW)2011720-milwaukeedb
035    $z(OCoLC)42402956
035    $a(EXLNZ-01UWI_NETWORK)9910288264402121
040    $aDLC$beng$cCLE$dDLC$dNYP$dGZM$dOCLCQ$dOCLCG$dOCLCQ$dGZN
043    $as-fg---$an-us-la
049    $aGZNA
050 00 $aG460$b.L16
100 1_ $aLabat, Jean Baptiste,$d1663-1738.
245 10 $aVoyage du chevalier Des Marchais en Guinée, isles voisines, et à Cayenne, fait en 1725, 1726 & 1727.$bContenant une description très exacte & très étenduë de ces païs, & du commerce qui s'y fait. Enrichi d'un grand nombre de cartes & de figures en tailles douces. /$cPar le R. père Labat ...
264 _1 $aA Amsterdam :$bAux dépens de la Compagnie,$c1731.
300    $a4 volumes :$bplates (part folded) folded maps, folded plans. ;$c17 cm
336    $atext$btxt$2rdacontent
337    $aunmediated$bn$2rdamedia
338    $avolume$bnc$2rdacarrier
500    $aVol. 1 has added t.p., engraved: Nouveau voyage de Guinée, isles voisines et Cayenne.
500    $aThe maps are by the Sieur d'Anville.
505 0_ $aContains: Account of Desmarchais' voyage, compiled from his memoirs, v. 1-3 (chap. 1-5)--Description of French Guiana, its government, missions, natural history and natives, based on the memoirs of Chevalier de Milhau, and on the journal of the Jesuits Jean Grillet and Franc̜ois Béchamel, v. 3 (chap. 6-11), v. 4 (chap. 1)--Letters on missions in French Guiana by the Jesuit Pierre Aimé Lombard; "Code noir ... servant de reglement pour le gouvernement ... des isles franc̜oises de l'Amérique, et pour la discipline et le commerce des négres et esclaves dans ledit pais"; "Code noir ... servant de reglement pour le gouvernement ... et le commerce des esclaves négres dans la province et colonie de la Louisianne": "Etablissement, privilèges, charte et instructions touchant La Compagnie royale d'Afrique establie en Angleterre"; "Compagnie angloise de l'assiento des négres"; "Grammaire abregée ou entretien en langue franc̜oise et celles des négres de Juda [Whydah]": v. 4.
610 20 $aJesuits$zFrench Guiana$vEarly works to 1800.
650 _0 $aSlave trade$vEarly works to 1800.
651 _0 $aFrench Guiana$xDescription and travel$vEarly works to 1800.
651 _0 $aLouisiana$xHistory$yTo 1803.
700 1_ $aDesmarchais, Renaud,$cchevalier.
700 1_ $aMilhau,$cchevalier.
700 1_ $aLombard, Pierre Aimé,$d1678-1748.
700 1_ $aGrillet, Jean,$d1624-1677.
700 1_ $aBéchamel, François,$d1637-1676.
710 2_ $aPre-1801 Imprint Collection (Library of Congress)$5DLC
994    $aC0$bGZN
997    $aMARCIVE

MMS IDs

Document ID: 9910288264402121
Network Electronic IDs:
Network Physical IDs: 9910288264402121
mms_ml_ids: 9920117203402124